UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Криму окупанти застрелили українського офіцера

Беззбройного майора Карачевського було розстріляно з АК-74 у своїй у своїй кімнаті в офіцерському гуртожитку.

У неділю ввечері у Криму російський військовослужбовець розстріляв українського офіцера, який зберіг вірність присязі на вірність народу України.

Як повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook, "у смт Новофедорівка о 23.45 двома пострілами впритул російським військовослужбовцем, молодшим сержантом Зайцевим О.С. в своїй кімнаті в офіцерському гуртожитку був застрелений військовослужбовець в/ч1100 майор К., який готувався до виїзду на материк".

За його інформацією, присутній в цій кімнаті капітан Єрмоленко Артем Володимирович - звірячому побитий і вивезений в розташування російських військ. Окупанти забрали також тіло загиблого українського майора.

Міністерство оборони підтвердило інформацію про вбивство українського військовослужбовця у селищі Новофедорівка.

"6 квітня о 23.40 за київським часом, у смт. Новофедорівка в офіцерському гуртожитку двома пострілами впритул з автомата АК-74 військовослужбовець окремого батальйону морської піхоти ЧФ РФ молодший сержант Зайцев О.С. застрелив майора Карачевського Станіслава Володимировича (1981 р.н.)", - йдеться в повідомленні.

Карачевський проходив службу в одній з військових частин ВМС України і готувався до виїзду на материк. Попередньо одна куля потрапила українському офіцерові в груди, друга - біля ока. Сліди крові ведуть з третього поверху, в Міноборони припускають, що тіло загиблого тягли.

Крім того, у відомстві підтвердили інформацію про те, що товариш загиблого - офіцер оперативного відділення штабу військової частини ЗС України капітан Єрмоленко Артем Володимирович "по-звірячому побитий і арештований солдатами РФ, в даний час переданий у слідчий відділ ЧФ РФ".

За даними Міноборони, є свідки, які підтверджують, що приблизно в той час, коли сталося вбивство, в коридорах гуртожитку було чутно вибухи і постріли.

У свою чергу, російські силовики висунули свою версію події, назвавши вбитого офіцера "п'яним хуліганом".

РІА Новости з посиланням на так зване "МВС у Республіці Крим" заявило, що "силовики у Криму вночі відбили напад групи хуліганів на КПП військової частини і гуртожиток гарнізону на заході півострова".

"Під час боротьби одного нападника було затримано, ще один отримав поранення, від якого помер до прибуття карети швидкої допомоги, трьом нападникам вдалося втекти", - йдеться в повідомленні. !zn