UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Криму окупанти викликали членів Меджлісу на допит у ФСБ

Їх викликали в якості свідків в справі Ільмі Умерова.

У Криму першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова і ще кількох членів організації викликали на допит у ФСБ Росії.

"Членам Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову, Еміне Авамілєвій, Дилаверу Акиеву, Ленмару Юнусову вручили повістки про виклик на допит до слідчого УФСБ Ігоря Скрипки по справі Ільмі Умерова в якості свідків", - написав Джелялов на своїй сторінці Facebook.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти в Криму викликали в РВВС заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

12 травня співробітники ФСБ провели обшук в будинку Ільмі Умерова. Пізніше підконтрольна Росії "прокуратура Криму" повідомила, що він звинувачується в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Російської Федерації (стаття 280.1 КК Російської Федерації).

Нагадаємо, 13 квітня так званий "прокурор" Криму Наталія Поклонська винесла припис про призупинення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу. Це рішення практично повністю заблокувала роботу представницького органу кримських татар. Кількома днями пізніше, 18 квітня, Мін'юст РФ також оголосив Меджліс "екстремістською організацією".

Меджліс кримськотатарського народу звернувся до міжнародних організацій з закликом посилити санкції проти Російської Федерації до повної деокупації анексованого Криму.