UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Криму ФСБ протримала українського прокурора в полоні 10 днів

Його нібито звинувачували в організації "терористичного акту".

Російські спецслужби викрали працівника Генпрокуратури України на території окупованого кримського півострова.

"5 грудня на тимчасово окупованій території півострова Крим був викрадений працівник Генеральної прокуратури, якого агенти ФСБ РФ звинувачували в організації терористичного акту", - йдеться у повідомленні управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ генеральної прокуратури.

Згідно з повідомленням відомства, заступник начальника відділу ДПУ невідомі зняли з поїзда Сімферополь-Київ і вивезли в невідомому напрямку. У ГПУ стверджують, що співробітник їздив в Бахчисарай до матері.

"Тільки 15 грудня стало відомо, що протягом 10 днів прокурор утримувався у слідчому ізоляторі Сакського відділу поліції, де на нього був складений протокол про нібито вчинене ним адміністративне правопорушення. При цьому до працівника української прокуратури застосовувалися психологічний тиск, загроза і фізичне насильство", - заявили в ГПУ.

Як з'ясувалося, співробітники ФСБ звинувачували українського прокурора в організації терористичного акту. Після 10 днів незаконного арешту співробітника ГПУ відпустили.

За даними ГПУ, за час проведення антитерористичної операції від злочинних посягань постраждали 17 працівників прокуратури, троє з них загинули від рук терористів.

Читайте також: Російські прокурори "зробили" полонених українських активістів громадянами Росії

Раніше повідомлялося, що українську льотчицю Савченко викрав і передав глава ФСБ бойовиків "ЛНР" Плотницький.