UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Криму дві річки знаходяться на межі висихання

Короткочасні зливові дощі не покращили стан кримських річок і водосховищ.

На Кримському півострові через тривалу відсутність рясних опадів можуть пересохнути річки Альма і Чорна, передає Крим.Реаліі з посиланням на звіт Гідрометцентру Криму за липень.

«Через тривалий недобір опадів у верхів'ях більшості основних річок, на яких розташовані водосховища питного стоку, спостерігалися дуже низькі рівні води, а річки Альма і Чорна - на межі пересихання», - говориться в повідомленні.

Синоптики відзначили, що опади в липні-2020 носили "переважно короткочасний, зливової і виключно локальний характер".

"На більшості селевих річок округів Алушти, Судака і Феодосії зберігалося пересихання, лише на річці Ускут у села Привітне тимчасово поновлювався стік на 2 години і на річці Таракташ в межах Судака рівні води короткочасно підвищувалися на 13 см", - додали синоптики.

Приплив води в водосховища природного стоку також був незначним. З минулого року загальний сумарний запас води у водосховищах зменшився на 88,83 млн куб.м. До початку серпня 2019 він становив 163,69 млн куб, в даний час - 74,86 млн кубометрів.

Читайте також: Окупанти у Криму хочуть вирішити проблеми з водою з допомогою авіації

Нагадаємо, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив про те, що влада, яка піде на поставки дніпровської води в Крим в умовах окупації, протримається недовго.

Він в черговий раз нагадав, що води для потреб населення в Криму цілком вистачає, а потребує її тільки військові РФ і промисловість

Чубаров додав, що дніпровська вода піде в Криму «в перший же день після відходу з півострова останніх російських солдатів».

Про те, чим загрожує Україні поставка дніпровської води в Крим читайте в статті Валентини Самар "Обережно, Крим. Слизько і боляче" для ZN.UA.