UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Кремлі прокоментували ймовірну здачу росіянами Запорізької АЕС

Москві, яка просить Україну про перемовини, сподобалася пропозиція Ватикану. Проте там розуміють, що Київ на це не піде. 

Прессекретар російського президента Дмітрій Пєсков прокоментував чутки про те, що російські військові можуть самостійно залишити Запорізьку АЕС. Під час останнього брифінгу він це заперечив. 

"Не потрібно шукати якихось ознак (відведення військ РФ із ЗАЕС - ред.) там, де їх немає і бути не може", - зазначив Пєсков, слова якого цитують росЗМІ. 

Він також відреагував на інформацію про те, що у Ватикані готові стати посередником у переговорах між Києвом та Москвою, до яких на тлі провалу на фронті тяжіє саме Кремль. Пєсков заявив, що така ідея вітається, та все ж у Москві розуміють, що Україна на це не піде. 

Читайте також: У "Енергоатомі" розповіли,на скільки Україні вистачить ядерного палива

Нагадаємо, раніше гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявляв, що стурбований відключенням всіх чотирьох атомних станцій в Україні через ракетні обстріли російською стороною. Він зазначив, що ще на початку війни МАГАТЕ визначило сім невід'ємних стовпів безпеки та захисту, у тому числі необхідність підтримувати фізичну недоторканність та наявність надійного зовнішнього джерела живлення українських атомних станцій.