UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Краматорську через проблеми з електроенергією злили воду з системи опалення у 370 будинках

Над відновленням критичної інфраструктури працюють усі бригади комунальників міста.

Черговий масштабний обстріл енергетичної та цивільної інфраструктури з боку російських окупантів, який стався 5 грудня, призвів до проблем з електропостачанням у деяких регіонах України. Зокрема, постраждало місто Краматорськ у Донецькій області, де через перебої з електрикою місцеві комунальники змушені були злити воду із систем опалення у 370 будинках, щоб не допустити її замерзання. Про це повідомив голова міської військової адміністрації Олександр Гончаренко у Facebook.

“Ситуація непроста. Через відключення електропостачання та мінусову температуру повітря, щоб уникнути замороження комунікацій, довелося вимкнути воду в системі опалення 370 багатоквартирних будинків”, – написав чиновник.

Він додав, що над відновленням електро- і теплопостачання працюють всі бригади комунальників, які є у розпорядженні місцевої влади, тому до ранку можна очікувати “позитивного результату”. 

Читайте також: Доки РФ позбавляє тепла та електроенергії українців, ми надаватимемо ППО проти посилених варварських атак Кремля – Брінк

Нагадаємо, що 5 грудня окупанти завдали масованого ракетного удару по містах України, внаслідок чого було пошкоджено декілька об’єктів критичної інфраструктури на Вінниччині, Одещині та в інших регіонах. У пресслужбі Повітряних сил ЗСУ повідомили, що всього ворог випустив більше 70 ракет різного типу, але захисники українського неба зуміли ліквідувати понад 60 із них.