UA / RU
Підтримати ZN.ua

У колонії на території окупованої Луганщини загинули двоє ув'язнених

Представник омбудсмена України в Донбасі закликав моніторингову місію ООН відвідати цю колонію.

У колонії окупованого міста Хрустальний (до 2016 року - Красний Луч) Луганської області під час виконання робіт загинули двоє ув'язнених. Як повідомив на своїй сторінці у Facebook представник омбудсмена України в Донбасі Павло Лисянський, більш точної інформації поки немає, моніторингову місію ООН закликали відвідати цю колонію для документування ситуації.

"Вчора вдень в колонії №19 (м. Красний Луч, непідконтрольна територія) стався груповий смертельний випадок. Під час виконання робіт загинуло двоє ув'язнених. Зараз працюю над отриманням більш точної інформації", - написав представник омбудсмена.

Згідно з даними звіту "Східної правозахисної групи", за період з 2014 року так звані суди "ЛНР" засудили і відправили у виправно-трудові колонії понад 1400 осіб, які проживають на непідконтрольній території Луганської області. 90% засуджених є громадянами України, яких засуджують за законами "ЛНР" і відправляють у виправно-трудові колонії, де вони піддаються примусовій праці. У засуджених немає права на адвоката, справедливе та об'єктивне правосуддя.