UA / RU
Підтримати ZN.ua

У київському Інституті серця затримали радикалів

Поліція затримала чотирьох активістів організації С14.

Правоохоронні органи затримали у п'ятницю, 14 грудня, чотирьох активістів організації С14, які проводили акцію протесту в Інституті серця в Києві, інформує РБК-Україна.

В організації зазначають, що члени організації прийшли познімати, як керівництво проводить тренінги персоналу про те, як протидіяти активістам. У свою чергу, професор Борис Тодуров стверджує, що у затриманих чоловіків була в кишенях зброя: ніж, газовий балончик і патрони, вони ображали лікарів і вели себе по-хуліганськи.

У поліції підтвердили затримання активістів С14. Там повідомили, що в управління поліції для дачі пояснень доставили чотирьох людей. Правоохоронці уточнили, що близько 16:00 в Деснянське управління поліції надійшло повідомлення про конфлікт в приміщенні Інституту серця Міністерства охорони здоров'я. На виклик виїхали патрульні поліцейські та слідчо-оперативна група районного управління. Правоохоронці встановили, що конфлікт з групою невідомих виник під час зборів співробітників медичного закладу.

"Правоохоронці спілкуються з учасниками події для встановлення причин конфлікту і забезпечують нормальну роботу закладу. Чотирьох осіб для дачі пояснень доставили в управління поліції", - повідомив голова поліції Києва Андрій Крищенко.

Відомості про конфлікт внесли до журналу єдиного обліку заяв і повідомлень Деснянського управління поліції. Після першочергової перевірки буде дана правова оцінка цієї події.

Як повідомлялося, в Києві затримали активістів, які протестували проти відкриття закладу швидкого харчування у Будинку профспілок. Їх обурило те, що у будинку, в якому під час Революції Гідності живцем згоріли люди, відкрили фаст-фуд, що спеціалізується на смаженій курятині. Координатор націоналістичної організації С14 Євген Карась заявив, що поліцейські побили і відвезли його соратників в Шевченківське відділення поліції. У свою чергу адвокат Масі Найєм повідомив, що співробітники поліції застосували проти них сльозогінний газ, в результаті чого він отримав опіки обличчя та слизової оболонки очей.