UA / RU
Підтримати ZN.ua

У київській лікарні помер чоловік, побитий міліцією через Майдан

За словами дружини загиблого, міліціонери помилково прийняли її чоловіка за учасника протестів. Зараз судмедексперти нібито намагаються довести, що чоловік помер від пневмонії, а не від побоїв.

Правоохоронці побили в Києві чоловіка - Павла Мазуренко - через Майдан, в результаті чого через кілька днів помер від травм. Про це виданню "Українська правда" повідомила дружина потерпілого Леся Мазуренко.

За її словами, Павло, якому був 41 рік, йшов додому в середу, 18 грудня. Неподалік від вулиці Гната Юри недалеко від торгового центру "Квадрат" і "Дитячий світ" на Борщагівці його зустріли правоохоронці.

"Він підкреслював, що його побили три правоохоронця в чорній формі з кийками. Вони підійшли, попросили документи. Павло сказав, що паспорта з собою у нього немає, але є копія. Він показав її", - розповіла Леся Мазуренко.

"Але він не з Києва, у нього прописка не київська. Як тільки правоохоронці перевірили копію паспорта, вони відразу заговорили про Майдан. Сказали: "Понаїхали тут на Майдан, як ви зі своїм Майданом нам вже набридли". Після цього почали бити його палицями по голові, потім я так розумію, що він впав, тому що його ще й били ногами. А після цього вони втекли", - розповіла дружина.

За її словами, після інциденту Мазуренко сам дійшов до будинку, а "швидку" викликали на наступний день, однак він підписав відмову, тому що, за словами дружини, дуже боїться лікарів і їхати в лікарню не хотів.

Він скаржився на головні болі, нудоту, в суботу 21 грудня він пішов до лікаря, а звідти його направили в лікарню, де після комп'ютерної томографії йому встановили діагноз - струс мозку.

"Потім "швидка", яка забрала в лікарню, встановила перелом якоїсь кістки в черепі, але я в цьому не дуже розбираюся", - сказала дружина.

Вона також повідомила, що 22 грудня у Павла повинні були взяти свідчення у зв'язку з побиттям. Однак оскільки Павло помер у цей день, капітан Шевченківського РВВС брав свідчення у дружини. Після цього тіло Павла направили на судмедекспертизу.

"Сьогодні судмедексперти встановили діагноз - двостороння плевропневмонія. А про черепно-мозкову травму взагалі нічого немає", - обурилася дружина. !zn