UA / RU
Підтримати ZN.ua

У "Київенерго" запевнили, що ажіотаж на бойлери не призведе до перебоїв в електропостачанні Києва

Столичні електромережі перебувають в задовільному стані і дозволяють збільшити навантаження на них, відзначили в "Київенерго".

В компанії "Київенерго" заявили, що додаткові бойлери, які може бути встановлено в приміщеннях киян у зв'язку з закликами столичної влади до прийняття енергозберігаючих заходів, не призведуть до перебоїв з електропостачанням взимку. Про це заявив генеральний директор ПАТ "Київенерго" Олександр Фоменко під час брифінгу на ТЕЦ-5.

За його словами, електромережі Києва знаходяться у задовільному стані і дозволяють збільшити навантаження на них.

"Що стосується електрозабезпечення: ситуація виглядає так, що сьогодні мережа знаходиться у досить задовільному стані, є резерви потужностей, які дозволять нам збільшити енергоспоживання в Києві. Це пов'язано з тим, що в останні три роки ми ввели ряд об'єктів енергопостачання, зокрема один на ТЕЦ-5 - зараз там завершується реконструкція. У частині основної мережі для Києва ми маємо можливість збільшити навантаження ще на 200-300 Мвт потужності. Мережа, яка забезпечує енергетичний вузол столиці, дозволяє збільшувати потужність", - заявив Фоменко.

Він застеріг щодо стану будинкових та квартирних електромереж. "Є низка проблем, пов'язаних з внутрішньобудинковою чи поквартирною мережею. Зараз є пункт в антикризових заходах з посилення будинкових мереж", - сказав Фоменко.

Раніше повідомляли про те, що мер столиці Віталій Кличко в понеділок проінспектував ТЕЦ-5. Він заявляв, що дасть доручення ЖЕКам перевірити будинкові електромережі. Також Кличко буде звертатися до киян з приводу перевірки та обліку стану квартирних мереж, що має відгородити від збоїв в системі енергозабезпечення взимку, коли будуть великі навантаження.

Нагадаємо, ПАТ "Київенерго" відключило теплопостачання всіх споживачів у столиці. Мер Києва, голова Київської міськдержадміністрації Віталій Кличко раніше повідомив, що у зв'язку з економією газу гарячої води у Києві не буде до жовтня місяця.

За його словами, наразі весь отриманий газ відправляється у сховища, в тому числі і для того, щоб українці не залишилися без гарячої води взимку.

Раніше Кличко заявляв про те, що в Києві взимку доведеться знизити температурний режим у квартирах на 1-2 градуси. !zn

Читайте також:

Київ повністю залишився без гарячої води

Українцям, які відмовилися від газових котлів, запропонують пільговий тариф на електроенергію

АМКУ дав рекомендації КМДА з перевірки квартирних лічильників води