UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві "замінували" станцію метро "Петрівка

Станція закрита на вхід і вихід. Поїзди курсують без зупинки.

У Києві "замінована" станція метро "Петрівка". Повідомлення про мінування надійшло близько 40 хвилин тому. На даний момент станція закрита на вхід і вихід.

У Відділі зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в Києві повідомили, що з початку року в столичну міліцію надійшло понад 230 анонімних повідомлень про замінування.

"З початку року в столичну міліцію надійшло понад 230 анонімних повідомлень про замінування. "Мінують" самі різні об'єкти. Владні, державні, судові установи, магазини, станції метро, вокзали і школи - перелік "жертв мінування" нескінченний", - йдеться в повідомленні.

За даними ВЗГ, у рамках кримінальних проваджень восьми "мінерам" вже оголошено про підозру. Крім того, ще ряд осіб встановлено, вживаються заходи для їх затримання. При цьому в міліції зазначають, що витрати на перевірку повідомлення про мінування складають понад 30 тис. грн.

Також у ВЗГ нагадали, що за неправдиве повідомлення про мінування зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі. Крім того, "хуліган" оплачує всі витрати, пов'язані з виїздом. У той же час столична міліція звертається до киян та гостей столиці з проханням не панікувати. "На сьогоднішній день у київській міліції достатньо сил і засобів, щоб забезпечити відпрацювання кожного такого повідомлення не в повному обсязі, незалежно від їх кількості", - йдеться в повідомленні. !zn