UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві заборонили стоматологічні послуги на час карантину

Надання всіх видів стоматологічної допомоги на час відклали.

У Києві тимчасово заборонили надавати послуги з ортодонтії, ортодонтичної стоматології, хірургічної, терапевтичної та дитячої стоматології. Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації у п'ятницю, 28 березня.

Причиною такого рішення є підвищена небезпека передачі коронавірусу, оскільки стоматологія передбачає близький контакт лікаря з пацієнтами. Наголошується, що рішення про невідкладність стоматологічної процедури в кожному випадку прийматиме безпосередньо ліар-стоматолог.

"Діяльність суб'єктів господарювання, яка передбачає надання стоматологічних послуг, а саме: ортодонтія, ортодонтична стоматологія, хірургічна стоматологія, терапевтична стоматологія, дитяча стоматологія, має бути тимчасово обмежена. Звичайно ж, крім невідкладних випадків", – зазначив радник Київського міського голови, секретар Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Владимир Бондаренко.

Нагадаємо, що станом на ранок 28 березня, 74 особи в Києві мають підтверджений діагноз захворювання на COVID-19.

Також у Києві лікарням рекомендували відкласти всі планові операції, крім екстрених випадків. При цьому в Тернопільській області в результаті контакту з хворими на коронавірус захворіли 18 лікарів.

Раніше повідомлялося про те, що Кабмін дозволив під час карантину працювати зоомагазинам, ветклінікам та підприємствам АПК.