UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві заборонили запускати феєрверки до закінчення війни в Донбасі

Відповідне рішення ухвалили депутати Київської міськради.

Київська міська рада заборонила феєрверки та салюти до кінця війни в Донбасі, повідомила пресслужба столичної міськради. Загалом під час засідання депутати 78 голосами затвердили порядок проведення недержавних масових громадських заходів у Києві.

"У столиці забороняється проведення феєрверків, салютів та інших розважальних заходів і видовищ з використанням піротехнічних виробів на період стримування збройної агресії на сході України", - йдеться у повідомленні.

Також згідно з рішенням, заборонено проводити масові розважальні заходи на Алеї Героїв Небесної Сотні та вулиці Трьохсвятительській в межах Стіни пам'яті загиблих Героїв. Організацію подій біля культових споруд додатково необхідно узгоджувати з представниками релігійних організацій на балансі, яких вони перебувають.

У вересні 2014 року через війну в Донбасі Київська міська рада ввела заборону на використання феєрверків у столиці терміном на три місяці. У грудні депутати столичної міськради цю заборону продовжили до закінчення Антитерористичної операції на сході країни.

Однак після припинення АТО і початку операції Об'єднних сил, у рішення про заборону феєрверків необхідно було вносити зміни.

30 квітня 2018 року п'ятий президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення Антитерористичної операції на сході України та початок Операції Об'єднаних сил.