UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві відкрився VIII Всеукраїнський фестиваль писанок

Цього року до різноманітних писанок зі всієї України додалися розписні пасхальні зайці.

Софійську площу в Києві прикрасили близько 500 великих писанок та великодніх зайців. Над їх оформленням працювали 750 художників з різних регіонів України. Також на Софійській площі встановлена 6-метрова світлодіодна альтанка-писанка, де можна відпочити, випити кави і сфотографуватися на пам'ять.

Фестиваль охоплює чотири локації – Софійську і Михайлівську площі, Володимирський проїзд і прилеглі сквери (від Михайлівської площі до перетину з вулицею Алли Тарасової). Як зазначають організатори, на Володимирському проїзді можна буде придбати сувеніри та поласувати різноманітними стравами. У сквері біля Володимирського проїзду розмістять роботи учасників арт-перформансу "585 художників", виставку кованих гігантських писанок і зону майстер-класів для дітей і дорослих. Михайлівська площа збереже статус дитячої зони розваг: тут буде київська карусель та інші атракціони.

"Родзинкою святкування є 374 великодні зайці, які розмальовані в індивідуальному стилі художниками України, і нам дуже приємно, що в цьому році будуть представлені не тільки традиційні писанки, але й такі цікаві зайчики, які вже стали символом великодніх свят у світі. Я сподіваюся, що ця традиція приживеться і в нас", - сказала голова постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту Ганна Старостенко. Вона зазначила, що минулого року на великодні свята та фестиваль писанок до Києва приїхали 2 млн. туристів.

"Ми сподіваємося, що цього року ця цифра буде більше. Наша основна мета - популяризувати свято і місто; створювати умови для того, аби і кияни, і гості столиці мали можливість гарно проводити час", - зауважила вона.

Всеукраїнський фестиваль писанок триватиме до 22 квітня.

На Великдень українці відпочиватимуть три дні поспіль. У цьому році свято відзначається 8 квітня.