UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві родичам померлих від COVID-19 компенсують витрати на поховання

Звернення на відшкодування витрат зможуть подати не лише родичі, але й "інші особи".

Родичам померлих від коронавірусу киян компенсують витрати на поховання, повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв.

Пантелєєв уточнив: компенсація включатиме витрати на транспортування та кремацію тел. Щоб отримати її, необхідно подати звернення на відшкодування витрат. Водночас подати таке звернення зможуть не лише родичі, але й "інші особи".

Ховатиме померлих КП "Спецкомбінат – ритуальна служба". Зважаючи на високу заразність вірусу, рекомендованим (але не єдиним!) способом поховання залишається кремація.

"Жодних преференцій для жодного підприємства немає. Є єдині для всіх методичні рекомендації щодо поховання померлих осіб з підозрою або підтвердженням гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2. Вони затверджені розпорядженням керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. І це рекомендації, що, насамперед, повинні убезпечити від нових випадків інфікування", - цитує Пантелєєва прес-служба КМДА.

Читайте також: Медпрацівники Києва протестують через низьку зарплатню в умовах пандемії

На сьогодні у Києві офіційно підтверджено 1535 випадків COVID-19, 27 людей померли.

Складна епідеміологічна обстановка може стати причиною скасування святкування Дня Києва. Але остаточне рішення буде прийнято після пом'якшення карантину 11 травня.