UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві пустять нічні маршрутки

Нічні маршрутки з'єднають Троєщину, Виноградар, центральний залізничний вокзал, проспект Перемоги, Харківський масив.

Київська влада має намір запустити маршрутні таксі в нічний час, повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Олександр Козловський, передає видання "Місто Київ".

"Зовсім скоро ми в тестовому режимі запустимо чотири нічних магістральних маршрути. Тестовий режим дозволить нам зрозуміти потребу і доцільність такого проекту, щоб в майбутньому перевести на постійну основу", - розповів Козловський.

Козловський додав, що це будуть чотири абсолютно різних маршрути, які будуть проходити через все місто по основних магістралях і які не співпадають з маршрутами денного режиму роботи.

"Маршрути зв'яжуть Троєщину, Виноградар, центральний залізничний вокзал, проспект Перемоги, Харківський масив", - розповіли в КМДА.

Точний тариф у профільному департаменті не називають. Але нічні маршрути повинні бути 100% окупними і будуть однозначно дорожче, ніж маршрути звичайного денного режиму роботи.

Раніше кияни підтримали петицію про нічний транспорт в столиці. Документ був опублікований 3 листопада і за кілька днів набрав необхідні 10 тисяч голосів.