UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві пройшла театралізована акція автоперевізників проти міністра інфраструктури

Як маршрутники висловлювали свою незгоду з політикою Володимира Омеляна – у фоторепортажі Василя Артюшенка.

Автор: Василь Артюшенко
До 2030 року всі маршрутки в Україні замінять на "комфортабельні неолайнери"
50% перевізників не мають права перевозити людей

Урядовий квартал у центрі Києва і прилеглі до нього вулиці сьогодні були наглухо заблоковані. Автотранспортні компанії з різних регіонів України, Всеукраїнська незалежна профспілка працівників транспорту, а також Асоціація автоперевізників Київської області перекрили проїзд маршрутками, вимагаючи відставки Володимира Омеляна з посади міністра.

На думку перевізників, замість того, щоб дбати про поліпшення інфраструктури, міністр займається космічними проектами, такими як гіперлуп. Протестувальники презентували новий вид транспорту "ОмеLoop" і провели "антикорупційний суд" над міністром з нагоди 700 днів його роботи. Вони зажадали звільнити Омеляна з поста міністра, зберегти робочі місця і побудувати нормальні дороги.

На думку учасників акції, міністр інфраструктури не справляється зі своїми обов'язками, свідчення тому - жахливий стан автодоріг в Україні. На знак протесту проти діяльності Омеляна вони привезли під Кабмін свої маршрутки, обіцяючи здати їх на металобрухт.

Тим часом, названа вартість будівництва тестового майданчика Hyperloop в Україні. Вартість одного кілометра траси для Hyperloop оцінюється в 11-17 мільйонів доларів.