UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві біля посольства РФ близько десяти осіб проводять акцію

Акція біля посольства РФ у Києві проходить "без ексцесів в спокійному ключі".

Біля будівлі посольства Росії в Україні проходить нечисленний мітинг, вночі інцидентів зафіксовано не було, повідомив прес-аташе російської дипмісії Олег Гришин.

"Зараз проходить нечисленний мітинг, в якому беруть участь близько десяти осіб. Все проходить без ексцесів в спокійному ключі", - сказав Гришин агентству.

Він додав, що "вночі було без інцидентів". У неділю біля будівлі посольства РФ у Києві пройшла акція протесту. Пікетувальники, які вимагають звільнення із СІЗО російського української льотчиці, народного депутата Надії Савченко, закидали будівлю посольства яйцями.

Гришин повідомив, що посольство Росії направило в неділю в МЗС України ноту протесту у зв'язку з нічним нападом на автомобілі дипмісії.

"Посольство направило до МЗС України ноту протесту, так як вночі був напад, розбили кілька машин, закидали посольство фаєрами і димовими шашками", - сказав Гришин.

Читайте також: В Україні проходять акції в підтримку Надії Савченко

У неділю, 6 березня, в Україні пройшли акції на підтримку Надії Савченко. Активісти вимагають від Росії негайного звільнення української льотчиці та інших політв'язнів: Миколи Карпюка, Олексія Чернія, Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олександра Кольченка, Станіслава Клиха, Ахтема Чийгоза, Ескендера Кантемірова, Олександра Костенка, Ескендера Емирвалієва, Талята Юнусова, Валентина Виговського, Сергія Литвинова, Юрія Солошенка.