UA / RU
Підтримати ZN.ua

У кількох областях оголошено червоний рівень небезпеки через паводки

Пік паводків очікується протягом наступних 10 днів.

У кількох областях оголосили червоний рівень небезпеки через весняне водопілля, повідомив начальник відділу гідрологічних прогнозів «Укргідрометцентру» ДСНС Ілля Перевозчиков.  В одній з областей вже формується пік водопілля.

«Найважча ситуація зараз на Дніпрі. Внаслідок проходження весняного водопілля ми спостерігаємо активний ріст рівня води, зокрема оголошено червоний та помаранчевий рівні небезпеки. По областях це: Київська, Черкаська, Полтавська, Дніпропетровська, Кіровоградська та Запорізька області», – зазначив Перевозчиков.

Він додав, що у Чернігівській області спостерігається формування високих рівнів весняного водопілля в Чернігівській області. Пік водопілля очікується з 18 по 28 квітня.

«Точно сказати про дату, на яку припаде пік водопілля, неможливо, тому що це – процес гідродинаміки, тобто руху води по руслу. В нас є, за прогностичними даними, період 10 днів, з 18 по 28 квітня. Саме в цей період ми очікуємо проходження максимальних рівнів», – пояснив Перевозчиков.

Читайте також: Через весняний паводок в Україні підтоплено півтори тисячі дворів

Нагадаємо, «Київводоканал» попереджає, що через паводок у мешканців столиці з кранів може текти пожовтіла вода. Там наголошують, що показник кольоровистості впливає на якість води лише візуально і не свідчить про її небезпечність. 

За даними Укргідрометцентру, у Києві пік весняної повені очікується 22 квітня, повідомили в Київській міській держадміністрації. Станом на зараз до критичного рівня води лишається ще 50-60 см.