UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Київській області на карантин закрито вісім шкіл та чотири дитсадки

Всього 2 405 учнів й вчителів переведені на дистанційну форму навчання.

9 вересня через коронавірус у Київській області відразу 19 шкіл повністю або частково перейшли на дистанційне навчання.

Інформацію про введення обмежень повідомив на брифінгу голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін, пише Укрінформ.

"У 19-ти установах виявлено випадки захворювання коронавірусною хворобою. Це як медпрацівники, так і власне учні. 8 шкіл повністю переведені на дистанційну роботу. Це Васильківські школи №1 і №2, Ірпінська школа №15, в Васильківському районі Застугнянська школа та інші", - розповів Володін.

У 11 інших школах дистанційне навчання ввели в 12 класах.

Читайте також: Вчені опублікували фото, де чітко видно, як SARS-CoV-2 вбиває легені

"В результаті, 2 405 учнів і вчителів терміново переведені на дистанційне навчання в обласних закладах освіти", - сказав він.

У всіх установах, де виявлено коронавірус, проведена дезінфекція класних кімнат, коридорів та інших приміщень.

Крім перерахованих шкіл у Київській області в умовах адаптивного карантину працюють 659 закладів дошкільної освіти, які відвідують 33 166 дітей.

"У зв'язку із захворюванням закриті на карантин чотири дитсадки. Два в Переяславі, один у Білій Церкві і ще один у селі Плесецьке Васильківського району", - зазначив Володін.

Станом на середу, 9 вересня, в Україні діагностували 2 551 новий випадок COVID-19. Всього з початку пандемії в Україні 143 030 осіб захворіли коронавірусом.

64 703 особи одужали (1 157 за добу), 2 979 хворих померли (45 за добу).

Найбільшими епіцентрами поширення коронавірусу залишаються Львівська, Харківська, Чернівецька області та місто Київ.

Нагадаємо, 9 вересня в Житомирській області через виявлення нових випадків COVID-19 на карантин відправили дев'ять шкіл і 27 класів навчальних закладів.

Напередодні в Тернопільській області відразу 240 шкіл перейшли на дистанційний формат навчання.

У Тернополі, незважаючи на те, що місто знаходиться в "червоній" зоні, навчальний процес триває в закладах загальної середньої освіти, дошкільних та позашкільних.

Раніше ZN.UA писало, що МОЗ та головний санітарний лікар розробили "Тимчасові рекомендації по організації протиепідемічних заходів у навчальних закладах в період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби". Фактично, це поради для директорів шкіл. Детальніше в матеріалі "Боги карантину, або як директорам доведеться рятувати від вірусу свої школи".