UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Київській області на дистанційне навчання перевели майже 8 тисяч учнів – ОДА

На сайті Київської ОДА опублікували список шкіл, які повністю переведені на дистанційне навчання.

У Київській області у вчителів та учнів 59 шкіл виявили коронавірус, з них 14 шкіл повністю переведені на дистанційне навчання, повідомила пресслужба Київської ОДА. За словами голови обласної держадміністрації Василя Володіна, дистнаційно навчаються 7 871 учень.

“Загальна кількість учнів, яких переведено на дистанційне навчання 7871. З них 5613 навчаються в 14 школах, які повністю переведені на дистанційне навчання. Ще 79 окремих  класів (це 2258 учнів) у 44 закладах освіти переведені на самоізоляцію, тоді як школи в яких вони розташовані, продовжують працювати”, – зазначив Володін.

На дистанційне навчання переведено такі школи області:

Окрім того, в області в умовах адаптивного карантину працюють 686 закладів дошкільної освіти, які відвідує 33 920 дітей. Функціонування таких закладів забезпечують 12 088 працівників.

Через коронавірус закрили на карантин 11 закладів дошкільної освіти:

“Нажаль, школи та садочки змушені йти на такі непопулярні міри. Дітей переводять на онлайн навчання. Але всі ми розуміємо, що наразі іншого виходу з ситуації не має. Ми всі в однаковому положенні. Головне – вберегти здоров‘я та життя людей. Прошу всіх мешканців Київської області відповідально та з розумінням поставитися до таких заходів”, – додав Володін.

Читайте також: Відразу 240 шкіл Тернопільської області перейшли на дистанційне навчання

Станом на 11 вересня в Україні зафіксували 145 612 випадки коронавірусу. Зокрема, за останню добу виявили 3 144 випадки. За час епідемії в Україні 3023 особи померли, 65 877 пацієнтів одужали.

Напередодні Державна комісія з ТЕБ та НС встановила новий розподіл зон поширення коронавірусу, який почне діяти з 14 вересня. Міста Ірпінь, Фастів та Київ, Києво-Святошинський та Яготинський райони Київської області та  опинилися в “помаранчевій” зоні. Ще вісім населених пунктів та 12 районів області залишаються у “жовтій” зоні поширення COVID-19.