UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Київській області автобус із паломниками-хасидами потрапив в ДТП: один загиблий

В автобусі перебувало 13 громадян Ізраїлю.

© Національна поліція України
© Національна поліція України
© Національна поліція України

В четвер, 9 вересня, у Київській області трапилася аварія за участі автобуса, який здійснював перевезення паломників-хасидів з міста Умань Черкаської області до аеропорту «Бориспіль», інформує поліція Київської області.

«За попередньою інформацією, водій авто рухався в правій смузі з реверсним рухом та раптово отримав засліплення світлом фар зустрічного транспортного засобу. В результаті цього він різко повернув ліворуч, щоб уникнути лобового зіткнення, однак, виконуючи маневр, правою стороною зіткнувся із зустрічним автобусом, після чого його викинуло на іншу сторону дороги в поле»,  – зазначають правоохоронці.

Аварія сталася на 109 км траси Київ-Одеса, поблизу села Чупира. Автомобіль "Mercedes Sprinter", яким керував 37-річний водій, перевозив 13 пасажирів – паломників-хасидів  У результаті  ДТП один 45-річний іноземець, який знаходився у мікроавтобусі, загинув. Інші пасажири тілесних ушкоджень не отримали.

Як повідомлялося раніше,  два співробітника поліції потрапили в ДТП на трасі «Київ - Чоп», один з них загинув.

Читайте також: На День Незалежності на Львівщині сталася смертельна аварія – фото

Щорічно в автомобільних аваріях в Україні гинуть тисячі людей. Причинами ДТП експерти називають поганий стан доріг та дорожньої інфраструктури, а також недотримання правил дорожнього руху як водіями, так і пішоходами.

У 2020 році на дорогах України сталося понад 26 тисяч автомобільних аварій з потерпілими, понад 3,5 тисячі людей загинули, майже 32 тисячі - отримали травми.

Детальніше про статистикою ДТП читайте у статтях Наталії Рингач «Правила дорожньої небезпеки» і «Ціна яких можна уникнути втрат. ДТП в Україні».