UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві знову «замінували» міст Метро, рух транспорту зупинено

Інколи за стихійними «мінерами» мосту стоять помірковані «куратори» з Академіка Богомольця.

У Києві у середу, 9 червня, зупинили рух транспорту мостом Метро. Попередня причина – повідомлення про замінування.

«О, Божечки! Що там знову на мосту Метро? Черговий неадекват замінував? P.S: рух транспорту перекрито», - запитуються адміністратори спільноти «Київ Оперативний» у Telegram.

На фото видно, що на місці вже працюють правоохоронці. «Обозреватель» із посиланням на джерела повідомляє, що на мосту виявили небезпечний предмет.

Читайте також: Бойовики замінували ділянку міжнародної траси протитанковими мінами

Повідомлення про замінування мосту Метро столична влада отримує не вперше. Найвідоміший випадок «мінування» мосту відбувся у вересні 2019 року.

Тоді колишній військовослужбовець ССО Олексій Белько погрожував підірвати міст Метро. Він стверджував, що автомобіль начинений вибухівкою, і розстріляв з карабіна поліцейський безпілотник.  За кілька годин Белька затримали, у затриманого вилучили мисливський карабін та помпову рушницю. Вибухівки в автомобілі не було.

Поліція кваліфікувала дії «мінера» як підготовку до теракту, проте 19 вересня йому оголосили підозру за ч. 4 ст. 296 (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї) і ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) КК України.

Сам колишній військовий пояснював, що переживав складний період і просто хотів привернути увагу до себе. Термін арешту неодноразово продовжували, поки в січні 2020 року суд за клопотанням прокуратури не помістив Белька до психіатричної лікарні.