UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві затримали підозрюваного у різанині в кафе на Житомирщині

Йому загрожує до 15 років за ґратами або довічне ув’язнення.

Житомирські правоохоронці затримали підозрюваного у різанині в кафе у смт Іршанськ, від дій зловмисника постраждали дев’ятеро людей, одна людина померла.

У поліції розповіли, що підозрюваний декілька днів переховувався та, дотримуючись вимог конспірації, рухався у напрямку Києва. Саме в одному зі спальних районів столиці його затримали у середу, 2 червня.

Розшукуючи чоловіка, правоохоронці спочатку знайшли його автомобіль, а згодом відпрацювали лісові масиви довкола Іршанська та провели поквартирний обхід місцевих мешканців.

«За нашою інформацією, чоловік переховувався в одній із зйомних квартир упродовж двох останніх діб. Його пересування були максимально обмежені і кожен вихід на вулицю супроводжувався конспіративними заходами», - розповів начальник поліції області Юрій Олійник.

За наявною у слідства інформацією, підозрюваний спочатку кілька днів переховувався в одному з дачних масивів у Хорошівському районі на Житомирщині, а потім уночі попутним транспортом дістався столиці. 

Затриманому оголосили підозру в умисному вбивстві (ст.115) та хуліганстві (ч.2 ст. 296 Кримінального кодексу). Йому може загрожувати ув’язнення на термін до 15 років або довічне позбавлення волі.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді 60 діб арешту без права внесення застави.

Читайте також: У Рівному затримали на хабарі завідуючу кафедрою

Вранці 21 червня мешканець Іршанська посперечався з одним із відвідувачів кафе. Згодом обидва пішли з'ясовувати стосунки на подвір'я, зав’язалася бійка, під час якої 40-річний нападник використав ніж.

Чоловіків намагалися заспокоїти, однак від нього дісталося й тим, хто намагався вгамувати його. Від отриманих поранень 28-річний місцевий житель помер, вісьмох інших постраждалих відправили до лікарні.

Нападник раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності за нанесення тяжких тілесних ушкоджень та вимагання. Він втік із місця події.