UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві затримали кримінального авторитета "Діда"

Чоловіка тричі виганяли з України.

У Києві затримали кримінального авторитета на прізвисько "Дід", якого тричі виганяли з України. За даними Нацполіціі, мова йде про 56-річного громадянина Вірменії, який 12 років відсидів у виправних колоніях Херсонської та Львівської областей.

У лютому 2019 суд прийняв рішення про його видворення за межі України. Однак через два місяці він повернувся в Україну - і його знову затримали. Вдруге його було виселено в серпні 2019 з забороною в'їзду на п'ять років.

Змінивши ім'я, "Дід" повернувся в Україну літаком в жовтні 2019 року. Через кілька місяців правоохоронці викрили зловмисника. Третє видворення "авторитета" відбулося в липні 2020 року. Тоді йому заборонили в'їжджати в Україну до 2035 року.

Правоохоронці отримали інформацію про чергову спробу незаконного повернення "Діда" через пункт пропуску Волинської митниці. Його затримали на підставі рішення суду.

Зараз "авторитет" знаходиться в пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні з подальшим примусовим видворенням.

Читайте також: ЗМІ: "Кримінальні авторитети", проти яких Зеленський ввів санкції, подають на нього до суду

Раніше повідомлялося про те, що в Україні затримали двох кримінальних авторитетів - Лашу Свана і Умку. Суд заарештував їх на 60 діб.