UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві затримали члена ІДІЛ, який з 2017 року переховувався від правоохоронців

Це громадянин країни Центральної Азії.

У Києві правоохоронці затримали члена міжнародного терористичного угруповання "Ісламська держава". Він перебував у розшуку Інтерполу та сім років переховувався від правосуддя, йдеться у повідомленні Служби безпеки України.

Затриманий є громадянином однієї з країн Центральної Азії. До початку повномасштабного вторгнення він прибув в Україну з паспортом підставної особи. До цього він проживав на Близькому Сході, де переправляв бойовиків у Сирію. 

Читайте також: Голова розвідки Британії вважає, що ІДІЛ "відновила свої зусилля з експорту тероризму"

Зазначається, що в Україні затриманий переховувався від правосуддя, змінюючи номери телефонів та адреси проживання по всій країні. У Києві він намагався налагодити канал легалізації осіб з країн з підвищеним ризиком тероризму.  

Його затримали у місці його проживання в Києві. Наразі очікується процедура екстрадиції затриманого до країни, яка оголосила його у міжнародний розшук у 2017 році.

Раніше в СБУ повідомляли, що російський агент, який передавав ворогу геолокації українських захисників під час боїв за Бахмут, отримав довічне увʼязнення з конфіскацією майна. При цьому затримали його ще у травні 2022 року.