UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві «замінували» три станції метро і центральний вокзал

«Хрещатик» і «Золоті ворота»  працюють за графіком, «Палац Спорту» перевіряють.

У Києві обмежено роботу метро, Центрального та Південного вокзалів – невідомі повідомили про замінування підземки та залізниці. 

«Станцію «Хрещатик» та пересадку зачинено на вхід та вихід. Надійшов анонімний дзвінок про мінування», - повідомляє пресслужба столичного метрополітену.

Згодом стало відомо, що через аналогічне повідомлення не працюють станції метро «Золоті ворота» і «Палац Спорту». Зараз «Хрещатик» і «Золоті ворота» вже перевірили піротехніки, роботу станцій і пересадок відновлено. На станції метро «Палац Спорту» перевірки тривають.

На вокзалах потяги продовжують курсувати за графіком, пасажири могли потрапити до будівлі через прилеглі переходи, повідомляє пресслужба «Укрзалізниці». Зараз перевірені вокзали працюють у звичайному режимі, вибухівку в будівлях не знайшли.

Читайте також: «Альфа» СБУ звільнила заручників у столичному метро: опубліковані фото і відео навчань

Нагадаємо, 2 березня Верховна Рада ухвалила закон щодо посилення відповідальності за неправдиве повідомлення про замінування. Окрім покарання, передбаченого статтею 259 Кримінального кодексу, псевдомінеру загрожує конфіскація майна. Якщо ж повідомлення про загрозу безпеці громадян спричинило тяжкі наслідки, покарання буде жорсткішим – від чотирьох до восьми років за ґратами.