UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві «втомився» шляхопровід біля метро «Берестейська»

Бетонний уламок впав на вантажівку і пошкодив лобове скло.

У Києві у понеділок, 5 липня, частково обвалися шар бетону на Берестейському шляхопроводі. Один зі шматків влучив у автомобіль, уламок пробив лобове скло вантажівки з боку пасажира, на щастя, ніхто не постраждав.

Рух лівою смугою шляхопроводу перекрито, повідомили у Патрульній поліції міста. Зараз на місці події триває обстеження конструкцій шляхопроводу фахівцями КП «Київавтошляхміст».

«Очікується ускладнення руху проспектом Перемоги у напрямку центральної частини міста», - попередили у поліції.

Найближчим часом на споруді виконають першочергові протиаварійні роботи, а згодом проведуть масштабну реконструкцію, під час якої планують замінити прогонову будову, прибрати з проїжджої частини колони та ліквідувати звуження, через яке трапляються затори, поділилися планами у КМДА.

Читайте також: У підземному переході в центрі Києва обвалилася стеля

Нагадаємо, у лютому 2020 року мер Києва Віталій Кличко доручив комунальним службам міста додатково обстежити столичні мости і шляхопроводи та демонтувати фрагменти облицювання, що несуть потенційну небезпеку для учасників дорожнього руху.

У столиці нараховується 171 конструкція мостів і шляхопроводів, 75 таких споруд перебувають в аварійному або передаварійному стані, оскільки не ремонтувались десятиліттями.

Існуюча проблема вийшла назовні у лютому 2017 року, коли частково обвалився Шулявський шляхопровід. Як повідомляло ZN.UA, шляхопровід був визнаний аварійним ще у 2013 році, його реконструкцію було перенесено на 2015 рік, але вона так і не відбулася.