UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві відкрилися пункти підтримки «Дії», де допоможуть згенерувати COVID-сертифікат

Поки що відкрито два пункти підтримки.

У Києві відкрилися пункти підтримки «Дії», де допоможуть одразу після вакцинації сформувати COVID-сертифікат, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, кількість таких пунктів має збільшитися.

«Запускаємо пункти команди підтримки «Дії» з COVID-сертифікатами офлайн у Києві. Ми підкажемо, як вам одразу після вакцинації самостійно згенерувати сертифікат», – написав Федоров у Facebook. 

Вже центри підтримки працюють у центрах вакцинації за адресою:

«За кілька днів скажемо ще про два нових пункти сапорту, які ми запускаємо. Українці починають масово вакцинуватись і генерувати сертифікати. Це втішні новини, адже чим швидше люди вакцинуються, тим швидше ми вийдемо з червоної зони і повернемось до нормального життя без обмежень», – додав Федоров.

Він нагадав, що відтепер для того, аби згенерувати в «Дії» COVID-сертифікат, не потрібно створювати електронний підпис. Потрібно просто зайти в додаток чи на портал та натиснути «отримати сертифікат»

«Сертифікат згенерується. Підписувати обличчям запит на сертифікат не потрібно», – додав міністр.

Читайте також: В Україні за чотири дні згенерували в "Дії" мільйон COVID-сертифікатів

Як повідомлялося, українці, які вакцинувалися від COVID-19 різними препаратами, зможуть згенерувати COVID-сертифікат у додатку «Дія».

У вересні уряд продовжив дію зелених COVID-сертифікатів. Тепер документ діятиме не 180, а 365 днів.