UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві відбувся марш на підтримку трансгендерів: без провокацій не обійшлося

За проведенням маршу стежило близько 400 правоохоронців.

У Києві відбувся традиційний Транс-Марш, під час якого кілька людей намагалися напасти на учасників.

Про це повідомляє Укрінформ.

Захід організовано громадськими організаціями "КиївПрайд" і "Когорта". У ньому взяли участь близько 150 осіб.

За громадським порядком стежили майже 400 представників поліції, Нацгвардії, патрульної поліції і поліції діалогу. Був присутній загін швидкого реагування і громадські спостерігачі.

Фото: Укрінформ

На Михайлівській площі столиці зібралося майже 200 противників маршу, серед яких були представники праворадикальної організації "Традиції і порядок". Вони пройшли колоною зі священиком, барабанами і гаслами "Бог, батьківщина, патріархат" і "Смерть ЛГБТ".

Підходячи до Михайлівської площі, учасники акції спалили прапор ЛГБТ-спільноти під вигуки "Ганьба" і "ЛГБТ - це хвороба".

Фото: Укрінформ

Учасники Транс-Маршу пройшли до Європейської площі, але кілька людей все-таки намагалися напасти на учасників заходу. Поліція їх затримала.

Читайте також: Україна хоче приєднатися до Коаліції дій для сприяння досягненню гендерної рівності

Фінішували учасники маршу на Поштовій площі.

Фото: Укрінформ

У 2021 році Транс-Марш присвятили до 25 травня 2019 року, коли Всесвітня організація охорони здоров'я виключила 11 діагнозів, пов'язаних з трансгендерних з категорії психічних захворювань.

Учасники маршу вимагали запровадити в Україні нову Міжнародну класифікацію хвороб, а також оновити чинний клінічний протокол і процедуру юридичного визнання гендеру.

Нагадаємо, рік тому громадська організація "КиївПрайд" заявила про безпідставну відмову в підтримці проєкту "Київ - місто гордості" на Громадському бюджеті від КМДА через можливу прихованої гомофобною позиції та неприязні до ЛГБТ з боку бюджетної комісії.

Також повідомлялося, що згідно з рейтингом Всесвітнього економічного форуму The Global Gender Gap Report +2021 Україна зайняла 74 місце серед 156 країн.

Відразу за Україну слід Польща, яка втратила 35 позицій, йдеться в доповіді The Global Gender Gap Report 2021.

У 2021 році в рейтингу присутній 156 країн. Україна на 74 місці, з втратою 15 позицій в порівнянні з рейтингом минулого року.