UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві відбувається з'їзд суддів, на якому збираються обрати членів ВРП

Старт роботи ВРП – важливий крок у судовій реформі та євроінтеграції України.

У Києві 11 січня стартував позачерговий 19-й з'їзд суддів, на якому збираються обрати вісьмох членів Вищої ради правосуддя (ВРП), повідомляє пресслужба Ради суддів України у Facebook.

Делегати почали формувати робочі органи з'їзду: секретаріат, лічильну комісію у залі, мандатну та редакційну комісії, а також лічильну комісію для підрахунку бюлетенів.

Посли країн "Великої сімки" (G7) в Україні очікують, що з'їзд суддів призначить вісім нових членів ВРП з-поміж кандидатів, перевірених Етичною радою.

"Найшвидший початок роботи ВРП є важливим кроком у судовій реформі України на шляху до європейської інтеграції", - сказано в повідомленні на сторінці послів G7 в Україні в Twitter.

Читайте також: Київ наближається до досягнення важливого етапу в реформі своєї судової системи – посол ЄС в Україні

З'їзд суддів триватиме до 13 січня.

Повне перезавантаження ключових судових органів – Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфкомісії суддів – є одним із важливих внутрішніх фронтів у 2023 році. Але плани судової мафії щодо цього зовсім інші, вважає глава «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін. Докладніше про це читайте його у статті «Прогноз-2023: українська корупція під мікроскопом Заходу».