UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві вандал зробив «вільний в’їзд» на Труханів острів, збитки оцінюють у 300 тисяч

Особу борця зі шлагбаумами встановили, його затримала поліція.

У Києві чоловік палицею розтрощив автоматизовану систему в’їзду на Труханів острів, завдавши збитків майже на 300 тисяч гривень, повідомив у своєму Telegram-каналі мер Києві Віталій Кличко.

Пошкоджено шлагбаум, світлофор, дві камери, контролер боларда та інші технічні засоби.

«Зараз комунальники працюють над відновленням системи. Особу руйнівника встановили, його затримала поліція. І я особисто проконтролюю, щоб ця справа дійшла до суду», - написав він.

Кличко додав: системи обмеженого доступу для автівок і контролю швидкості дозволяють киянам займатися спортом, активно і безпечно відпочивати на острові.

«Ми працюємо, щоб Київ ставав гарнішим, а життя його мешканців - комфортнішим. Але, на жаль, є люди, які руйнують те, що створено за кошти громади і для громади столиці. Ці варвари повинні знати, що доведеться відповідати за подібні дії. Тоді думатимуть, чи варто «самостверджуватися» в такий спосіб», - підсумував він.

Читайте також: Вандалізм як вид розваги: на Дніпропетровщині дівчата розгромили вагон електрички

Нагадаємо, влітку 2019 року водій Mercedes з номерами АХ1068ВР проїхався пішохідно-велосипедним мостом у Києві, а пасажирка авто виклала у мережу відео із салону автомобіля. Під час проїзду машини на мосту знаходилися люди, зокрема, малолітні діти у візочках.

Відкриття пішохідно-велосипедного моста в Києві відбулося у 25 травня 2019 року. Наступного дня рух мостом тимчасово перекрили через тріщини в скляних секціях мосту. Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що поліція вважає, що пошкодження були нанесені навмисне. За словами мера, у скло могли стріляти. 

Довжина мосту склала 210 метрів, ширина – шість метрів із збільшенням до 14 метрів у зонах оглядових майданчиків. Мостовий перехід виконаний з бетону, заліза і скла. Висота двох центральних опор мосту – 22 і 32 метри.