UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві спалили евакуаційне авто Третьої штурмової бригади

Дії злочинців потрапили на камери.

Троє невідомих у Києві спалили медичний евакуаційний автомобіль Третьої окремої штурмової бригади. Він знаходився на стоянці і чекав ремонту. Машину купили за гроші українців, зібраних волонтерами.

Подія сталася 29 липня, розповіла керівниця медичної служби бригади Вікторія Ковач на своїй сторінці у Facebook. За її словами, відеокамери зафіксували трьох людей, які спочатку облили автівку рідиною, а потім підпалили.

Читайте також: Підпали автомобілів військових в Одесі організувала ФСБ РФ

«Ті, хто це зробили, найімовірніше, отримали винагороду за підпал. Вони спалили медевак, який евакуював чималу кількість поранених і після ремонту мав продовжувати це робити. Ці троє своїм підпалом не просто знижують боєздатність війська, але й опосередковано вбивають своїх співгромадян, яких не буде чим евакуювати. Також вони плюють на інших людей, які вклали свої гроші для купівлі автівки», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, поліція затримала 22-річного жителя Рівного, який на замовлення росіян палив автівки військових. Йому загрожує до двох років за ґратами.

Також у Кіровоградській області СБУ затримала жінку за підпал авто спецпризначенця Нацгвардії. За даними слідства, вона виконувала замовлення РФ та планувала підпалити ще й будівлю ТЦК.