UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві розслідують сутичку між ТЦК та цивільними

У ТЦК повідомили, що цивільні "свідомо допомогли втекти порушнику".

Працівники територіального центру комплектування та соціальної підтримки у Києві намагалися затримати чоловіка, який начебто ухилявся від військового обов'язку, проте йому вдалося втекти, оскільки в конфлікт вступили жінки.

Подія сталася біля станції метро "Деміївська". Відео інциденту поширили у соціальних мережах.

Читайте також: Працівники ТЦК намагалися наздогнати велосипедиста і заїхали в кювет

На опублікованих кадрах видно, як поліцейські та військові намагаються посадити в автівку чоловіка, проте жінки заважають це зробити.

Увага! Відео містить ненормативну лексику та кадри насилля (18+)!

Згодом у Київському міському ТЦК та СП зазначили, що у такий спосіб цивільні "свідомо дали втекти людині, яка порушила закон".

"Один із військовослужбовців, який нещодавно повернувся з зони бойових дій, де отримав поранення, не зміг втримати емоцій та намагався вдарити жінку, яка продовжувала провокувати конфлікт та перешкоджати законним діям правоохоронців", ‒ уточнили в ТЦК.

Там вказали, що за цим фактом розпочали службове розслідування, проте додали, що працівники Нацполіції та військовослужбовці ТЦК діяли в рамках закону.

Читайте також: Були постріли: поліція розслідує конфлікт між ТЦК та ромами на Закарпатті

Нагадаємо, у Чернівецькій області двоє чоловіків 28-ми та 43 років напали на представників ТЦК. Один із чоловіків спершу наїхав на представника ТЦК, після чого вдарив його сокирою. Інший зловмисник також ударив обухом сокири в плече військовослужбовцю.

Також у Чернівцях 43-річний чоловік побився з представником ТЦК. Зазначається, що нападник ображав і погрожував військовослужбовцю.

Читайте також: У Волинській області чоловік поранив ножем працівника ТЦК: постраждалий раніше воював

А в Черкаській області у двір, де проживає військовослужбовець четвертого відділу Звенигородського РТЦК та СП, кинули вибухівку.