UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві різко зросла захворюваність на COVID-19

До лікарень щоденно потрапляють близько 20 людей.

За останні кілька тижнів в Києві значно підвищився рівень захворюваності на COVID-19, в тому числі і кількість госпіталізацій через ускладнення, повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації Валентина Гінзбург.

Вона зазначила, що якщо 1 липня в лікарнях Києва перебували двадцять хворих із діагнозом COVID-19 та один з підозрою, то сьогодні уже було 73 таких пацієнти.

«В середньому до лікарень наразі потрапляє близько 20 осіб за добу. Ушпиталюють саме у складних випадках перебігу хвороби. На жаль, серед таких важких хворих – 18 дітей», – повідомила Гінзбург.

Загалом, за даними ДУ «Київський міський Центр контролю та профілактики хвороб», в липні в толиці зареєстрували 900 випадків COVID-19, хоча ще в червні їх було менше 200.

Читайте також: Чому тести на Covid не працюють так добре, як раніше?

Валентина Гінзбург нагадала, що знизити ризики зараження коронавірусом допоможе вчасне миття рук та дезінфекція. Водночас закликала людей, які відчувають, що захворіли, залишатись вдома, вчасно звертатись до лікаря та не нехтувати робити тести на коронавірус.

Як повідомляло Міністерство охорони здоров'я України, впродовж епідсезону 2023-2024 з 2 жовтня 2023 по 12 травня 2024 року від ускладнень, спричинених  COVID в Україні померли 1028 людей.