UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві «мінували» Офіс президента

Правоохоронці вже перевірили Банкову.

Правоохоронці отримали повідомлення про замінування Офісу президента. Проте під час перевірки вибухівки в ОПУ не знайшли, повідомила «Українська правда» з посиланням на коментар столичної поліції.

Зокрема, у Нацполіції Києва розповіли, що анонімне повідомлення про замінування отримала Служба безпеки. Вже СБУ передало інформацію поліцейським. Щоправда, на Банковій жодних вибухонебезпечних предметів не знайшли.

Водночас в Офісі президента повідомили, що «ОП працює у штатному режимі».

Читайте також: У Харкові «замінували» одразу чотири школи — довелося евакуювати понад тисячу людей

Нагадаємо, у Службі безпеки заявили, що помилкові повідомлення про мінування об'єктів соціальної сфери, які останнім часом почастішали в Україні, є інструментом гібридної війни РФ. У СБУ також додали, що за таких умов дуже важливо, щоб жителі країни це чітко усвідомлювали. Спецслужба закликала громадян зберігати спокій.

Напередодні повідомлялося, що у Києві правоохоронці перевіряють понад 30 нібито «замінованих» шкіл. Вибухівку ніде не знайшли.

Також у Києві нібито «замінували» чотири станції метро. На жодній із них вибухівки не знайшли. Загалом минулого тижня по всій Україні «мінували» близько 600 об'єктів. Крім того, лише в період минулих новорічних свят правоохоронці отримали 132 помилкові повідомлення про мінування. В результаті затримали дев'ятьох зловмисників у дев'яти областях України.

У грудні в Харкові шукали вибухівку через помилкові повідомлення довелося два дні поспіль. Спочатку правоохоронці перевіряли 216 навчальних закладів. Потім до поля дій додалися торгові центри.