UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві ліквідували групу інформаторів спецслужб РФ і два центри розсилки ворожих СМС

Колаборанти закликали допомагати російським окупантам і поширювати інформацію про позиції ЗСУ.

Протягом минулих вихідних СБУ знешкодила в Києві групу інформаторів російських спецслужб та два ворожі центри, з яких розсилали деструктивні СМС українським військовим та місцевій владі. Про це повідомила Служба безпеки України в Telegram.

Співробітники СБУ встановили місцезнаходження «штаб-квартири» ворожої агентури та затримали її резидента - місцевого жителя, завербованого представниками так званих “ДНР” і “ЛНР”.

“До складу групи входили учасники однієї з проросійських громадських організацій. Ворожі агенти збирали дані про переміщення військової техніки ЗСУ та дислокацію блокпостів тероборони на Київщині. Також зловмисники поширювали через соцмережі заклики на підтримку окупантів”, - розповіли в СБУ.

За оперативними даними, після виконання ворожих завдань куратор з російських спецслужб хотів евакуювати інформаторів на тимчасово окуповану територію Донецької та Луганської областей.

Також СБУ викрила завербованого працівника однієї з міських лікарень, який агітував медичний персонал допомагати окупантам, зокрема, поширюючи розташування українських військових.

Куратори зі спецслужб РФ обіцяли колаборанту керівну посаду в окупаційній адміністрації, яку планували створити в Києві.

Крім цього, Служба безпеки ліквідувала два підпільні телекомунікаційні центри. З них встигли розіслати майже три тисячі деструктивних СМС українським військовим і представникам місцевої влади. 

У повідомленнях використовували погрози й закликали до капітуляції та співпраці з російськими військовими.

Наразі СБУ встановлює всі обставини злочину та причетних до його вчинення осіб.

Раніше стало відомо, що упродовж минулого місяця в Україні затримали близько 600 диверсантів.