UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві кількість отруєнь за останні тижні збільшилась майже втричі

Через відключення світла та спеку в магазинах псуються продукти.

У Києві кількість отруєнь за останні тижні збільшилося майже втричі. Найбільші спалахи фіксують щотижня в дитячих таборах та дошкільних навчальних закладах. Про це повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан.

Він нагадав, що температурний режим в магазині не повинен перевищувати 6-8 градусів за Цельсієм. І кожен споживач має право спитати у суб'єкта господарювання про температурний режим.

Якщо отруєння якимись продуктами сталося вдома - необхідно про це повідомити місцеві органи Держпродспоживслужби, спеціалісти якої виїжджають на виклик протягом 24 годин для проведення розслідування.

Читайте також: На Львівщині сталося масове отруєння дітей у приватному таборі

Рубан зауважив, що на першому місці на сьогодні серед отруєнь сальмонельозна інфекція, на другому місці вірусного походження - ентеровірусна та норовірусна інфекція. За 15 днів липня по Україні надійшло 35 скарг щодо недотримання умов зберігання харчових продуктів чи продажу протермінованих. Найбільше в Києві - 11 звернень від споживачів.

За даними ЦГЗ МОЗ, за 5 місяців 2024 року зареєстровано 20369 випадків гострих кишкових інфекцій, найбільше - в Одеській, Львівській, Дніпропетровській, Вінницькій областях.