У Києві кількість отруєнь за останні тижні збільшилося майже втричі. Найбільші спалахи фіксують щотижня в дитячих таборах та дошкільних навчальних закладах. Про це повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан.
Він нагадав, що температурний режим в магазині не повинен перевищувати 6-8 градусів за Цельсієм. І кожен споживач має право спитати у суб'єкта господарювання про температурний режим.
Якщо отруєння якимись продуктами сталося вдома - необхідно про це повідомити місцеві органи Держпродспоживслужби, спеціалісти якої виїжджають на виклик протягом 24 годин для проведення розслідування.
Рубан зауважив, що на першому місці на сьогодні серед отруєнь сальмонельозна інфекція, на другому місці вірусного походження - ентеровірусна та норовірусна інфекція. За 15 днів липня по Україні надійшло 35 скарг щодо недотримання умов зберігання харчових продуктів чи продажу протермінованих. Найбільше в Києві - 11 звернень від споживачів.
За даними ЦГЗ МОЗ, за 5 місяців 2024 року зареєстровано 20369 випадків гострих кишкових інфекцій, найбільше - в Одеській, Львівській, Дніпропетровській, Вінницькій областях.