UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві дозволили безкоштовну парковку на час карантину

На час дії жорсткого карантину місцева влада ввела ряд послаблень для бізнесу.

На час дії карантину в Києві, який триватиме з 5 по 16 квітня, столична влада зробила безкоштовним паркування на майданчиках КП «Київтранспарксервіс». Про це заявив мер столиці України Віталій Кличко.

«Для всіх киян хочу повідомити, що з 5 квітня до завершення дії строгих обмежень власники авто на території Києва звільняються від оплати за паркування на майданчиках КП «Київтранспарксервіс», - цитує мера Києва його прес-служба.

Мер також додав, що міська влада розширить перелік пільг і преференцій для малого і середнього бізнесу міста.

За словами Кличка, крім 8 тис.грн від уряду, столичні підприємці можуть розраховувати на виплати допомоги від місцевої влади. При цьому він додав, що порядок здійснення виплат повинен визначити Кабмін, тому про подальші кроки КМДА оголосить після затвердження відповідного рішення урядом.

Також, за словами Кличка, на найближчій сесії Київради розглянуть проект рішення про розширення пільг для малого і середнього бізнесу столиці.

Зокрема, планується:

Читайте також: У Київській області посилять карантин: що заборонять

За словами Кличка, увівши такі пільги, місто недоотримає багато коштів в бюджет, але йде на це, тому що розуміє, як «складно сьогодні утриматися бізнесу і вижити людям».

Відзначимо, з 5 квітня в столиці транспорт працюватиме тільки за спецперепустками. Про те, хто їх може отримати, розповіли в КМДА.