UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві чоловік запустив феєрверк під час повітряної тривоги, тепер йому загрожує тюрма

Винуватець каже, що був нетверезим та хотів привітати друга.

Поліція Києва затримала чоловіка, який попри воєнний стан та комендантську годину запустив у дворі багатоповерхівки салют. При цьому в той час в місті була оголошена повітряна тривога.

Інцидент стався в ніч на 24 березні в Святошинському районі на Борщагівці. Двоє чоловіків святкували День народження одного із них, розпивали алкоголь, а потім друг іменинника запропонував запустити феєрверк.

До поліції зателефонували жителі мікрорайону із заявою, що невідомий чоловік запустив салют в мікрорайоні. Інцидент трапився у дворі будинку на вулиці Олександра Махова. З місця події правоохоронці, які прибули на місце, вилучили використану піротехніку на 36 пострілів.

Після обходу прилеглих будинків, спілкування із місцевими жителями  та перегляду  відео з камер спостереження поліцейські встановили ймовірного порушника та затримали його. Ним виявився раніше судимий за незаконне зберігання наркотиків 28-річний уродженець Київської області.

Читайте також: Скорочення комендантської години в Києві: як буде працювати наземний транспорт

Як пояснив поліцейським порушник, він приїхав до друга на день народження та таким способом вирішив його привітати. Під час невідкладного обшуку у квартирі слідчі вилучили рештки упаковки від феєрверку, запальнички та одяг, у якому фігурант був одягнений під час вчинення правопорушення.

За фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України – хуліганство. Тепер любителю феєрверків загрожує обмеження волі на строк до п'яти років.

Поліція Києва наголосила, що використання піротехніки в умовах воєнного стану заборонено.