UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві чоловік під час сварки вбив знайомого військового – поліція

Зловмисник викинув тіло у водойму.

У Києві житель Вінниччини посварився зі знайомим військовим через борги і вбив його ножем. Менше як за добу поліція затримала зловмисника, його поміщено до ізолятора тимчасового тримання, повідомили в головному управлінні Національної поліції у Києві.

Читайте також: Смерть друга Залужного: у ДБР назвали чотири версії трагедії

Зазнається, що повідомлення про зникнення військового надійшло до поліції Києва напередодні. Відомо, що військовослужбовець на власному автомобілі мав їхати у госпіталь, але по дорозі до лікарні заїхав до свого товариша за документами. Під час зустрічі вони посварилися через борг.

“Нападник дістав ніж та завдав удар потерпілому в шию, груди та голову. Коли він переконався, що військовий помер, то вирішив позбавитись тіла та приховати сліди. Тож надалі він поклав тіло загиблого у спальний мішок, обмотав поліетиленовою плівкою та на його ж автомобілі відвіз за місто та кинув у водойму. Судово-медичний експерт виявив на тілі померлого близько 15-ти ножових поранень”, – розповів начальник управління карного розшуку поліції Києва Андрій Кічук.

Правоохоронці встановили, що нападником виявився 31-річний житель Вінниччини. З'ясувалося, що він також обвинувачується у розбійному нападі на двох жінок у Вінницькій області.

Читайте також: Міноборони хоче створити військову поліцію: що це за орган та як він функціонуватиме

Слідчі повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство. Йому можуть засудити до 15-ти років тюрми. 

Розслідування триває, правоохоронці встановлюють усі подробиці злочину.

Нагадуємо, у Харківській області 22 листопада водій автомобіля "Subaru Forester" збив двох військових, які ремонтували на узбіччі поламаний автомобіль і втік з місця пригоди. Один з військових загинув на місці, інший помер у лікарні.