UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві чоловік на замовлення ФСБ спалив релейну шафу «Укрзалізниці»

Також він планував ще кілька таких диверсій.

У Києві поліція затримала чоловіка, який за замовлення куратора російської Федеральної служби безпеки підпалив релейну шафу «Укрзалізниці» неподалік станції столичної міської електрички та готував ще низку таких диверсій.

Житель Київської області у пошуках легкого заробітку почав співпрацювати з російськими спецслужбами та на їхнє замовлення готував диверсії в місті. Він підшукував необхідні обʼєкти, розробляв шляхи втечі, а згодом «залягав на дно».

Після останнього підпалу релейної шафи неподалік станції столичної міської електрички за допомогою запальної суміші зловмисника затримали на орендованій квартирі.

Згодом правоохоронці встановили, що палій знаходовся на постійному звʼязку із своїм куратором з ФСБ, який і координував його «роботу». У відповідь затриманий знімав на телефон та скидав своєму «наставнику» звіт виконаної роботи.

Читайте також: Росіяни вдарили по залізниці біля Харкова: частину поїздів затримали, є постраждалі

За інформацією СБУ, чоловік мав підготувати ще декілька підпалів на ключових об’єктах «Укрзалізниці», аби перешкодити логістиці Сил оборони.

Наразі затриманому повідомлено  про підозру за ч. 2 ст. 28  та ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України – диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що росіяни активно вербують неповнолітніх українців для підпалу автівок українських військовослужбовців, пропонуючи дітям по кілька тисяч доларів за злочин.