UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві через сильний вітер оголошено найвищий рівень небезпеки, а по Україні сьогодні дощі та грози

50 населених пунктів постраждали через негоду.

У середу в Києві очікується погіршення погодних умов, зокрема, поривчастий вітер до 18 м/с.

У зв'язку з цим в столиці оголошено I (жовтий) рівень небезпеки, повідомляє пресслужба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"За інформацією Укргідрометцентру, 2 червня в Києві вдень пориви вітру 15-18 м/с (I рівень небезпеки, жовтий)", - йдеться в повідомленні ДСНС.

Також внаслідок погіршення погодних умов в Україні знеструмлені 50 населених пунктів у Дніпропетровській, Донецькій та Запорізькій областях.

"Станом на 7 годину 2 червня внаслідок погіршення погодних умов (пориви вітру, гроза) через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП знеструмлені 50 населених пунктів у 3 областях, а саме: Дніпропетровська - 38, Донецька - 6 і Запорізька - 6", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У переддень літа в Карпатах випав сніг

До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Також за повідомленням Укргідрометцентру, опади прогнозують протягом дня по всій території країни. Сильні дощі очікуються в південних областях. У Запорізькій і Донецькій - з грозами.

2 червня утримається похолодання. Найтепліше буде в східних і південних областях. Там прогнозують до +21 градуса. На заході країни вдень + 15-17 градусів.

Вночі в західних областях буде досить холодно. Температура повітря опуститься до +6 градусів. На решті території країни + 9-11 градусів.

У столиці вдень опадів не прогнозують, однак буде хмарно.

Повітря вдень прогріється до +18 градусів. Водночас вночі слід чекати прохолоди на рівні + 8-10 градусів.

Раніше повідомлялося, що в Україні очікується дуже спекотне літо з температурою повітря, в більшу кількість днів, на рівні 30-35 градусів. В окремі дні стовпчики термометра покажуть 40 градусів, заявив директор "Укргідрометцентру" Микола Кульбіда.