UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві активісти пікетували ринок "Столичний"

Активісти закликали українців бойкотувати роботу ринку через можливу причетність його власників до фінансування сепаратизму.

Громадські активісти провели акцію біля ринку "Столичний". Вони закликали відмовитися від покупки і продажу товарів на цьому ринку, тому що нинішні власники можуть бути причетні до фінансування сепаратизму на сході України,

За словами представників Координаційної платформи учасників Революції Гфдності, вони не ставлять перед собою завдання закрити ринок. Але закликають українців бойкотувати його роботу, передає "РБК-Україна".

Переконувати відвідувачів активісти вирішили шляхом інформування. Зокрема, кожному покупцеві ринку видають брошури, кому, на думку учасників акції, йдуть кошти.

Раніше активісти ГО "Стоп корупції" повідомили, що кінцевими власниками ринку є чотири людини з близького оточення експрезидента-втікача Януковича.

За даними журналістів-розслідувачів, ці люди заволоділи ринком шляхом рекету ще в жовтні 2012 року. Сьогодні вони мешкають на території Росії і мають її громадянство.

Крім того, нещодавно кредитори, які давали кошти на розвиток ринку подали позов до Київського господарського апеляційного суду на директора ринку з вимогою повернути кредитні ресурси.