UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві 450 тисяч квартир без електропостачання, графіки Yasno більше не актуальні

Це в півтора раза більше, ніж в попередні дні. 

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що наразі у столиці без електропостачання залишаються 450 тисяч квартир. У себе в Telegram він пояснив це перезавантаженням мережі. 

"Стабілізаційні вимкнення відбуваються через перенавантаження центрального вузла енергосистеми країни, - пояснює мер Києва. - Звертаюся до всіх мешканців столиці: максимально економте електроенергію, бо ситуація залишається складною!"

Тим часом Telegram-бот компанії Yasno повідомляє, що за вказівками "Укренерго" сьогодні в усіх районах столиці будуть екстрені аварійні відключення. Тож графіки відключень наразі неактуальні.

Читайте також: Київ та область можуть залишитися без світла на кілька тижнів - голова ОВА

Нагадаємо, глава Київської ОВА Олексій Кулеба повідомив, що Київ та область можуть залишитися без світла та опалення на кілька тижнів. Він пояснив, що все залежить від того, наскільки успішною буде робота засобів ППО надалі. Зараз у столиці вже застосовуються 12-годинні графіки відключення електроенергії. Хоча, завдяки тому, що світло вимикають лише вдень, відключення сумарно поки сягають максимально 8 годин на добу.