UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві затримали учасників злочинної групи: займалися розбоями та грабуваннями

Вони видавали себе за співробітників поліції.

© Офіс генерального прокурора

Правоохоронці затримали п'ятьох учасників злочинної групи та повідомили їм про підозру. Вони вимагали гроші, видаючи себе за поліцейських, повідомляє Офіс генерального прокурора.

З-поміж іншого, вони займалися розбоєм та вчиняли тяжкі та особливо тяжкі злочини, щоб отримати гроші. Під виглядом придбання наркотиків співучасники призначили зустріч жителю Києва. Під час зустрічі вони видавали себе за поліцію та залякували чоловіка кримінальною відповідальністю за збут та зберігання наркотиків. Так вони виманили 500 тисяч грн та заволоділи особистими речами чоловіка.

Читайте також: СБУ затримала колаборанта в Києві, який працював у фейковому правоохоронному органі на окупантів у Мелітополі

Під час слідства правоохоронці встановили, що група напала на іншого чоловіка. Вони побили чоловіка та відібрали особисті речі, серед яких були ключі від квартири. Погрожуючи застосуванням вогнепальної зброї вони викрали у чоловіка цінні речі.

Читайте також: СБУ затримала "праву руку" Шелкова, який вивозив титан з України для виробництва "Калібрів"

Під час проведення обшуків правоохоронці вилучили:

Вирішується питання про обрання учасникам групи запобіжних заходів. Трьом з них повідомили про підозру у шахрайстві, грабежі та самовільному присвоєнні владних повноважень, що передбачено відповідними статтями: ч. 3 ст. 190, ч. 4 ст. 186, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 353 КК України. Двом іншим – у розбої (ч. 4 ст. 187 КК України).

Нагадуємо, Служба безпеки України нещодавно викрила та припинила незаконну діяльність приватного детективного агентства в Києві. Так звані детективи продавали конфіденційну інформацію із державних баз даних і за гроші незаконно стежили за жителями столиці.