UA / RU
Підтримати ZN.ua

У кіберполіції відкидають версію щодо глобальної хакерської атаки в Україні

Поліцейські вивчають усі випадки сьогоднішніх кібератак.

Співробітники Департаменту кіберполіції Національної поліції України перевіряють усі випадки хакерських атак, скоєних у вівторок, 24 жовтня, повідомив "Українській правді" прес-секретар Національної поліції Ярослав Тракало.

За його словами, усі ці кібератаки не мають масовий характер.

"На даний момент до кіберполіції з приводу кібератаки не звернулась жодна державна установа. Наразі ми фіксуємо лише поодинокі випадки кіберінцидентів", - пояснив він.

При цьому про характер нового вірусу можна буде говорити лише після проведення перевірки, наголосив Тракало у розмові з журналістами.

Крім того, за словами спікера Нацполіції, у тому випадку, якщо факт глобальної кібератаки буде підтверджено, громадськості повідомлять про способи захисту.

Нагадаємо, у вівторок, 24 жовтня, хакерської атаки зазнала інформаційна система міжнародного аеропорту "Одеса". Внаслідок цього час обслуговування було збільшено, працівники аеропорту вибачились за тимчасові незручності.

Також атаки зазнав Київський метрополітен – була відключена система оплати за метро банківськими картками. У прес-службі перевізника закликали киян та гостей міста користуватись альтеративними способами оплати.

Крым того, унаслідок дій хакерів неможливо завантажити сайт Міністерства інфраструктури України.