UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські захисники прогнали окупантів з населеного пункту на Херсонщині — Генштаб ЗСУ

Наші військові завдали втрат російським загарбникам, інші підрозділи РФ панікують.

У результаті успішного наступу українських підрозділів Сил оборони російські військові, зазнавши втрат, залишили село Миколаївку на Херсонщині. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в Facebook.

Як зазначається, це викликало панічні настрої серед солдатів інших підрозділів ворожої армії.

Загалом окупанти продовжують зазнавати втрат у бойових діях із ЗСУ, що й далі знижує їхній морально-психологічний стан. За інформацією Генштабу, число військовослужбовців РФ, що намагаються якимось чином уникнути участі в війні проти нашої держави, постійно зростає

Щодо ситуації на інших напрямках:

На Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін. ЗС Білорусі проводитимуть заходи з перевірки бойової готовності до 4 червня.

На Сіверському напрямку росіяни продовжують обстрілювати з артилерії прикордонні райони України, зокрема, населені пункти Бояро-Лежачі й Манухівка на Сумщині, Янжулівка і Каменська Слобода на Чернігівщині.

На Слобожанському напрямку ворог далі готується до наступу. Вивчає можливі шляхи висування, поставок зброї, бойової техніки й матеріальних засобів з Росії. Щоб знизити наступальний потенціал ЗСУ, загарбники проводять вогневе ураження наших позицій зі ствольної та реактивної артилерії.

Читайте також: У Бахмутському районі пошкоджено аміакопровід: хмара аміаку рухається в бік Бахмута

На Харківському напрямку без активних дій РФ. Окупанти зосереджують головні зусилля на стримуванні українських захисників. Також обстріляли цивільну інфраструктуру в районах Одноробівки, Удів, Руських Тишків і Черкаських Тишків.

На Слов’янському напрямку російські військові далі перегруповуються, щоб відновити наступ у напрямках Ізюм — Барвінкове та Ізюм — Слов’янськ. У напрямку Курульки безуспішно намагалися вести штурм — були змушені повернутися на попередні позиції.

На Донецькому напрямку ворожа армія здійснювала артилерійські обстріли, а також завдала авіаударів у районах Новоселівки й Лисичанська та ракетних ударів у районах Соледару й Сіверська. 

На Лиманському напрямку росіяни перегруповуються та готуються до наступу. Намагалися вести розвідку шляхів висування через водні перешкоди.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог проводить штурм у районах Сєвєродонецька, Тошківки й Устинівки. Бої продовжуються.

На Бахмутському напрямку йдуть бойові дії в районах Комишувахи, Новолуганського та Берестового. 

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках війська РФ успіху не здобули. Здійснюють спроби зміцнити угруповання й компенсувати втрати за рахунок застарілої та відновленої техніки.

На Південнобузькому напрямку не зафіксовано активних бойових дій з боку ворога. Загарбники обстрілювали цивільну інфраструктуру в районах Посад-Покровського, Осокорівки, Нововоронцовки, Благодатного, Партизанського та інших населених пунктів. 

Читайте також: Житель Херсонської області викрав в окупантів "Урал" та передав його ЗСУ

На Криворізькому напрямку окупанти проводять вогневе ураження з артилерії підрозділів українських захисників, ведуть контрбатарейну боротьбу.

В акваторіях Чорного та Азовського морів російські кораблі далі ізолюють район бойових дій, ведуть розвідку, здійснюють вогневу підтримку та блокують цивільне судноплавство. У Чорному морі перебуває один носій крилатих ракет морського базування типу “Калібр”, готовий до застосування цього озброєння. Щоб забезпечити підрозділ ЗС РФ, розгорнутий на острові Зміїний, ворог спрямував туди десантний катер “Дюгонь” і два протидиверсійні катери “Раптор”.

На території тимчасово окупованого Криму росіяни продовжують нарощувати систему ППО. У окремих районах були додатково розгорнуті до двох зенітних ракетних дивізіонів ЗРС С-300 зі складу четвертої армії Південного військового округу.

Раніше речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник розповів, що бої на сході України досягли максимальної інтенсивності.