UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Хмельницькій області викрили "чорного археолога" на продажі унікального скарбу III століття

У чоловіка вилучили артефактів на 590 тисяч гривень.

© Офіс генпрокурора
© Офіс генпрокурора
© Офіс генпрокурора
© Офіс генпрокурора
© Офіс генпрокурора
© Офіс генпрокурора
© Офіс генпрокурора
© Офіс генпрокурора

Офіс генерального прокурора повідомив жителю Хмельницької області про підозру у привласненні знайденого скарбу, який має культурну цінність. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Правоохоронці встановили, що чоловік без відповідного дозволу здійснював на території України земляні пошуково-археологічні роботи. Під час розкопок він знайшов унікальний скарб ІІІ століття:

Читайте також: Археологи знайшли в Польщі поховання «дитини-вампіра»

Знахідки належать до предметів декоративно-прикладного мистецтва давніх германців. Період характеризується їх міграцією через територію України з Північної Європи до Чорного моря. Археологічні предмети мають художнє, історичне, етнографічне та наукове значення. 

"Чорний археолог" мав намір продати артефакти на інтернет-аукціоні. Правоохоронці попередили продаж старожитностей та вилучили в чоловіка їх на понад 590 тисяч гривень.

Правоохоронці продовжують досудове розслідування та встановлюють причетність до незаконного продажу інших осіб. Чоловіку інкримінують ч. 1 ст. 193, ст. 198 КК України. Археологічні знахідки правоохоронці передали до Національного музею України. 

Нагадуємо, археологи знайшли неподалік Ватикану будову, яка може бути театром імператора Нерона. Дослідники проводили розкопки у дворі прикрашеного фресками Палаццо делла Ровере та виявили конструкції та прикраси, які можуть бути залишками театру.