UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Хмельницькій області в ДТП загинули одразу троє людей

Автомобіль Volkswagen перекинувся під час руху.

У ніч на вівторок поблизу села Кривчик Дунаєвецького району Хмельницької області сталася дорожньо-транспортна пригода зі смертельним наслідком.

В результаті аварії загинули три людини, повідомляє прес-служба ДСНС на відомчому сайті.

За інформацією рятувальників, під час руху перекинувся автомобіль Volkswagen Passat В5 з пасажирами.

"7 грудня о 23:56 до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що поблизу села Кривчик Дунаєвецького району Хмельницької області сталася дорожньо-транспортна пригода за участю легкового автомобіля Volkswagen Passat В5", - йдеться в повідомленні.

У салоні автомобіля перебувало чотири людини.

Читайте також: У Польщі загинув заробітчанин з України

Рятувальники тільки за допомогою спеціального аварійно-рятувального обладнання деблокували з понівеченого автомобіля трьох загиблих: 46-річного водія, і двох пасажирок 50 і 55 років. Четвертий пасажир 47-років не постраждав і від госпіталізації відмовився.

Працівники правоохоронних органів встановлюють причини і обставини події.

Раніше в Уманському районі Черкаської області сталася дорожньо-транспортна пригода за участю двох вантажівок і легкового автомобіля з пасажирами.

В результаті аварії загинула жінка і дитина.

Зіткнення автомобілів сталося близько 8 години ранку 24 листопада.

12 листопада в результаті лобового зіткнення легкового автомобіля і мікроавтобуса в Харківській області загинула людина. Смертельна ДТП сталася на трасі "Харків - Горохівка" в Зміївському районі.

Аварію спровокував водій "Жигулів", який перебував у стані алкогольного сп'яніння. Рухаючись з Харкова в бік Змієва 47-річний житель Безлюдівки виїхав на зустрічну смугу і врізався в мікроавтобус Mercedes Sprinter, за кермом якого був 55-річний харків'янин.

Від отриманих травм водій легковика помер на місці. Водій і троє пасажирів мікроавтобуса не постраждали.

Щорічно в автомобільних аваріях в Україні гинуть тисячі людей. Причинами ДТП експерти називають поганий стан доріг і дорожньої інфраструктури, а також недотримання правил дорожнього руху як водіями, так і пішоходами.

У 2018 році в Україні зафіксовано понад 24 тисяч ДТП з потерпілими, в яких загинули 3,3 тисячі осіб, більше 30 тисяч отримали травми. У 2019 статистка погіршилася: 26 тисяч ДТП з потерпілими, майже 3,5 тисячі загиблих і майже 33 тисячі травмованих.

У 2016 році на дорогах України загинули понад 4,5 тисячі осіб. Три чверті з них - чоловіки, переважно працездатного віку.

Детальніше про статисткою ДТП читайте в статтях Наталії Рингач "Правила дорожнього небезпеки" і "Ціна страт, яким можна запобігти. ДТП в Україні", а про роботу поліції - в матеріалі Антона Геращенко "Зупинимо смерть на дорогах!" для ZN.UA.